Bliv klog på dit dataforbrug

Mange mangler en forklaring på, hvad deres data egentligt bliver brugt på. Som tommelfingerregel skal du huske, at jo højere kvalitet af videoer og billeder du vælger, jo mere data bruger du.

Aktiviteterne herunder skal du være opmærksom på bruger meget data:
• At spille onlinespil, såsom poker
• At hente store billeder, regneark, programmer, musik og andre store filer
• At streame radio, film, musik, live TV og andet

Dataslugere

Her er eksempler på, hvor meget data forskellige tjenester på internettet bruger.
Tallene kan variere og er derfor cirka-tal:

Tjenester på internettet Pr. minut i MB Pr. time i GB
Youtube - højeste kvalitet 22 MB 1,29 GB
Youtube - mellem kvalitet 9 MB 0,53 GB
Youtube - laveste kvalitet 3 MB 0,18 GB
Netflix - højeste kvalitet 37 MB 2,17 GB
Netflix - mellem kvalitet 35 MB 2,05 GB
Netflix - laveste kvalitet 24 MB 1,41 GB
Spotify 3 MB 0,18 GB